ChristenUnie Oldebroek op bezoek bij het Hart van Oosterwolde

IMG-20220311-WA0009.jpgzaterdag 12 maart 2022 12:33

OOSTERWOLDE - Namens de ChristenUnie Oldebroek bezochten Popke Graansma (lijststrekker) en Wim-Henk Peggeman (kandidaat raadslid) het project Hart van Oosterwolde. Hier werden ze door Henk van Os (Hart van Oosterwolde) werden rondgeleid.

Burgerparticipatie is de afgelopen raadsperiode een belangrijk thema geweest, ook mede ingegeven door de aangekondigde omgevingswet, dit is een nieuwe wet waarin wordt vastgelegd hoe de gemeente om moet gaan met nieuwe ruimtelijke projecten (o.a. woningbouw etc.).  

Het Hart van Oosterwolde is een mooi project die vanuit de samenleving is ontstaan. Het begon met een vraag vanuit de gemeente, waarbij de inwoners zelf de handschoen hebben opgepakt door initiatief te nemen om het dorp Oosterwolde leefbaar te houden.

Inmiddels is het hybride veld bij VSCO gerealiseerd en heeft de voetbalclub uit eigen middelen nóg een veld voorzien van een hybride grasmat. Nu wordt op het oude veld 2 gewerkt aan de bouw van het nieuwe dorpshuis en de bijgevoegde appartementen.

Het Hart van Oosterwolde is een project waar veel dingen samen komen. Zo wordt er gezorgd voor een centrale ontmoetingsplek in het dorp waar verschillende culturele en sportactiviteiten samen komen. Op de nieuwe locatie wordt een appartementencomplex gebouwd waarbij het project invulling geeft aan de wens om waar mogelijk ook hoogbouw toe te voegen. Alle appartementen zijn verkocht aan een diverse doelgroep. Op de vrijgekomen locatie van de Heerdt zal invulling worden geven aan woningen voor ouderen en starters en gezinnen, om mooie mix aan woningen die hard nodig zijn. Henk van Os geeft aan dat er inmiddels al diverse nieuwe initiatieven worden ontwikkeld die straks ook onderdak zullen krijgen in het nieuwe dorpshuis. Een mooie impuls voor de lokale samenleving.

Recentelijk heeft Hart van Oosterwolde nog een subsidie ontvangen als groen icoon vanuit de provincie Gelderland.  Met deze subsidie kan het buitengebied nog beter worden ingevuld. Er komt nog meer invulling voor speelmogelijkheden en er is veel aandacht voor biodiversiteit (veel afwisseling in groen, wateropslag en een hittebestendige omgeving).

De ChristenUnie ziet dat deze burgerparticipaties tot mooi resultaten heeft geleid en ziet ook hoe belangrijk het is om samen met de gemeenschap dit soort projecten op te pakken. Het blijft belangrijk dat de gemeente de regie houdt in dit soort projecten, maar je hebt inwoners nodig om het tot een succes te maken.

We wensen het Hart van Oosterwolde veel succes met de verdere realisatie van het gebouw en we zien uit naar de opening van dit mooie nieuwe hart later dit jaar.

IMG-20220311-WA0005

IMG-20220311-WA0008

20220311_111740

IMG-20220311-WA0003

  

« Terug

Archief > 2022 > maart