Op bezoek bij Christelijk Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep

bezoek schaapskooi 2.jpgzaterdag 12 maart 2022 17:30

WEZEP - Arno Hardonk en Geerco André brachten vrijdag 11 maart 2022 een bezoek aan Christelijk Kindcentrum De Schaapkooi in Wezep. De directeur, Jan Limbeck, verzorgde een rondleiding door de school, waarna ze spraken met hem en met Chris Dam, bestuurder van stichting De Akker, waar De Schaapskooi onder valt.

De afgelopen jaren hebben leerkrachten ouders en kinderen veel te maken gehad met corona en is het onderwijs meermalen onderbroken geweest doordat de scholen sloten of kinderen en leerkrachten in quarantaine zaten. Toch heeft het onderwijs altijd doorgang gehad. Jan Limbeck kon met trots zeggen dat de school steeds kwalitatief goed onderwijs is blijven bieden.

De school heeft een belangrijke rol in het opvoeden en ontwikkelen van onze jeugd. Niet alleen onderwijskundig, maar ook pedagogisch kan de school veel bereiken. De school werkt nauw samen met ouders en is op die manier van betekenis voor de hele gemeenschap.

De ChristenUnie Oldebroek vindt het belangrijk dat alle partijen die zich bezig houden met opvoeden en ontwikkelen van kinderen goed samenwerken, zodat kinderen optimale kansen krijgen op een goede ontwikkeling. Het was mooi om te merken dat op De Schaapskooi veel verschillende partijen, zoals kinderopvang, voorschool en jeugdzorg goed samenwerken.

Knelpunt voor de school is het ruimtegebrek. Het mooie nieuwe gebouw waar De Schaapskooi in gehuisvest is, was bij de opening al te klein en inmiddels heeft de school behoefte aan een uitbreiding met twee extra lokalen. Gesprekken met de gemeente zijn daarover gaande.

Arno Hardonk en Geerco André waren onder de indruk van wat ze zagen en hoorden en wensen team, directie en bestuur veel kracht en wijsheid toe voor het mooie werk wat ze met elkaar tot stand brengen.

Als dank voor de gastvrijheid en voor wat de school bijdraagt aan de gemeenschap in Wezep boden ze een lekker gebakje aan aan alle leerkrachten.

bezoek schaapskooi

« Terug

Archief > 2022 > maart